Onze Projecten

 Koinonia Street Children Project

 The light of Belgium

Hoop Festival

 Freedom Festival new

KOINONIA bijbelschool

Greatest Gift Festival

 shalom small

  

In samenwerking met

STADSGEBED

SHALOMFESTIVAL

 

 

 

Artikelen

 

 

Hope collage 2

 

HOOP-FESTIVAL op 10 september 2016 te Groenplaats, Antwerpen. 

Dankbericht!

'Liefde is niet onverschillig' was de boodschap van Liana Willems, één van de sprekers op het Hoopfestival dat afgelopen zaterdag gehouden werd op de Groenplaats in Antwerpen. 

Het Hoopfestival bouwt al jaren een brug tussen Oeganda en België, tussen het evangelie en de stadOp een heel toepasselijke manier werd het thema 'hoop, liefde, geloof' uitgebeeld voor alle voorbijgangers en bezoekers van het evenement. 
'Naastenliefde' blijft een boodschap die de harten raakt, een duidelijke taal voor de gewone mens en de kern van het evangelie.

Gospelartiesten en bands van verschillende kerken vonden een platform om hun talent te tonen in het hart van Antwerpen.  Toen Katia Van De Broeck, ondervoorzitster van de organisatie, aan één van de artiesten vroeg waarom ze kwam optreden, antwoordde ze aldus: ik draai de vraag om; waarom zou een mens dat niet doen? Iedereen zou deze kinderen moeten steunen.

Stralende jonge mensen van allerlei nationaliteiten dienden heel de dag door in de verkoop, de kinderanimatie, met muziek, in de voorbereiding, bij het afbreken...; een statement op zich!  Ook onder de sprekers waren ze aanwezig: Rebecca, die 21 jaar is en net terug van haar eerste zendingsreis in Oeganda, zei, 'namens hen die geen stem hebben kom ik u aanspreken...'

Kinderen van de kerk en van bezoekers voegden toe aan de aanwezige borrelend van leven, eigen aan het festival. Het springkasteel en het kunstwerk van jongeren d.m.v. kindergrime, brengen het evenement nog dichterbij de stad en het hart. 

Met eten-, drank-, klerenverkoop, een tweedehandsmarkt en Christelijke gadgets in kraampjes was het evenement aangevuld; dit alles is ten bate van de straatkinderen in Oeganda. 

We zouden het zonder elke individuele bijdrage zeker niet hebben kunnen waarmaken. Daarom een oprechte en eeuwige dank aan ieder die aan het succes van de dag heeft bijgedragen door gebed, inzet en andere ondersteuning.

Het evenement is een samenwerking van Koinonia Ministries en Gospel Palace.

In het bijzonder dank aan 
Het Vadershuis
Agape Church
Philadelphia Kerk
Genesis International
International Christian Fellowship
Praise Center
Kingdom Faith Ministries
Believers Emblem Ministries
Marvelous Light of God Ministry
House of Shira woonaccesoires
Kester Groep schoonmaakbedrijf
Stad Antwerpen
het trouwe team van Koinonia en Gospel Palace.

U mag steeds voor het evenement bijdragen op de straatkinderen rekening van KOINONIA met IBAN BE09 3200 0913 6157.

U kan zich als partner, vrijwilliger of gospelartiest voor de volgende editie/evenement, opgeven door te mailen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer foto's van het evenement:  Koinonia Facebook-pagina.

HOPE collage1

 Hope collage 3

Hope collage 4 

 

 

PERSBERICHT

HOOP-FESTIVAL op zaterdag 10 september 2016 van 12:00u tot 18:00u te Groenplaats, Antwerpen. 

Gospelartiesten zetten zich in voor straatkinderen in Oeganda.

“Liefde is als een vlam die schijnt in het donker. Wanneer veel vlammetjes bij elkaar komen wordt de duisternis verjaagd”. Aldus de voorzitster van KOINONIA, Eugenia Daskalopoulou, in haar oproep voor solidariteit voor de straatkinderen in Oeganda. 

Gospelartiesten en verschillende Evangelische kerken slaan de handen in elkaar om ‘iets’ te beteken in de gaande strijd tegen kinderuitbuiting en straatleven van kansarme kinderen in Oeganda. Het moto blijft: “we laten niemand achter!”

De organisatie zet zich jarenlang in voor de rehabilitatie, hervestiging en opleiding van straatkinderen. Met evenementen in open lucht, school- en benefietacties bouwt KOINONIA een brug tussen elke burger en daar waar de nood is.

In een gezellige sfeer, met zang, dans, toespraken, kinderanimatie, eten- en drankverkoop wordt vanaf het podium tot aan de verschillende kraampjes, een regenboog van hoop uitgebeeld.

Meer informatie:
Perscontact: Eugenia Daskalopoulou | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0497 43 64 84 |www.koinoniaKIDS.org

HOOPFESTIVAL Antwerpen Koinonia Ministries

 

 

.

HOOPFESTIVAL op zaterdag 28 mei 2016

Hoopfestival op zaterdag 28 mei 2016 van 13u tot 19u, Groenplaats te 2000 Antwerpen. Hoop is de boodschap die de organisatie Koinonia brengt in een tijd van benauwdheid tijdens het jaarlijkse Hoopfestival. 

Gedreven door liefde en geloof zetten tal van artiesten en vrijwilligers zich in, om op een heel pragmatische manier een concert en een rommelmarkt te organiseren ten bate van de straatkinderen in Oeganda. Het evenement is een oproep tot elke burger om verder dan eigen streek te kijken en zijn steentje bij te dragen tot een betere wereld.

Sinds 2000 engageert Koinonia zich om de meest kwetsbare van de samenleving in Oeganda, kinderen op straat, uit de vuilnisbelten, de kindergevangenis, bedelstraatjes, drugs en uitbuiting te halen. In vier projecten verspreid van het zuiden tot het noorden van het land, vangt de organisatie deze kinderen op met onderdak, opvoeding, onderwijs en rehabilitatie. Het moto is: we laten niemand achter!

Zang, dans, kinderanimatie, eten en drinken maken deel van deze feestelijke dag. Iedereen is welkom en het evenement is toegankelijk voor iedereen. Voor meer informatie:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - tel. 049 881 61 56.

 

hope festival poster 2016

 

 

HOOPFESTIVAL 2015
19 SEPTEMBER, ANTWERPEN

Een grote dank aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen afgelopen zaterdag 19 september om samen HOOP te brengen!

Gedreven door geloof , hoop en liefde zetten tal van enthousiaste artiesten en vrijwilligers zich in, om in woord en daad de evangelieboodschap te dragen. Met een concert, toespraken en een rommelmarkt ten bate van de straatkinderen in Oeganda, ontvingen de teams van Koinonia, Gospel Palace en de verschillende plaatselijke kerken, de bezoekers op het Sint-Jansplein in Antwerpen tussen 13 en 19u.

Liefde is als een vuur dat door veel wateren niet weggespoeld kan worden, zegt het Hooglied (uit 8:6-7, de Bijbel) en zo heeft de regen het team dat vanaf de vroege en tot de late uren de schouders onder de opbouw van het evenement zette, niet tegen kunnen tegenhouden!

Onder de rode tenten van de stad bevonden zich de stands van de kinderanimatie- en informatie, eten- en drankstanden die de de artistieke optredens vergezelden en de verkoop van de tweedehandsspullen doorheen deze feestelijke dag die toegankelijk  was voor iedereen.

Straatkinderen zijn een generatielange plaag in Oeganda met duizenden slachtoffers. Schrijnend armoede, oorlog, HIV epidemie en het voorbije dictatorschap lieten het land overweldigd en beroofd achter. Koinonia haalt kinderen tussen de twee en zestien jaar uit de vuilnisbelten, de kindergevangenis, bedelstraatjes, drugs en uitbuiting...  om ze een nieuwe toekomst en hoop te geven. In vier projecten verspreid van het zuiden tot het noorden van het land, vangt de organisatie deze kinderen op met onderdak, opvoeding, onderwijs en rehabilitatie.

Het moto is: we laten niemand achter!

Het evenement was erop gericht om fondsen in te zamelen om het jongenstehuis dat vorige maand afbrandde in Nyakabande terug herop te bouwen. Het bedrag dat we hiervoor nodig hebben is 10.000 Euro.  Uw gift wordt ten zeerste gewaardeerd op ons rekeningnummer BE09 3200 0913 6157.

Een kind sponsoren kost 1.00 Euro per dag (€30/maand), een relatief kleine opoffering dat voor een kind in Oeganda een levensgroot verschil kan maken, zo groot als tussen dood en leven! Wilt u hierover meer informatie, aarzel niet ons te contacteren.

Foto's van Hoopfestival 2015: Picasa link & Facebook link.

Link nieuwe VIDEOCLIP STRAATKINDERENPROJECT in Oeganda: Youtube link

 

hoopfestival sept 2015

 

To find out more about our Street Children Rebabilitation project, or to sponsor a child, click here.

 

  

 

small right photo

U kan NU inschrijven voor
KOINONIA BIJBELSCHOOL!

 

  AKTIES - Handel NU! 

  BEVRIJD ASIA BIBI PETITIE 

  onderteken de petitie!

  BRENG ONZE MEISJES TERUG

  onderteken de petitie!

  RED PASTOR SAEED 

  onderteken de petitie!  

  KOPPEL VERRORDEELD TOT 
  DE DOODSTRAF

  onderteken de petitie!

 

 

 

shalom small 
IN PARTNERSHIP WITH

Belgian Coalition for Israel 
The Alliance for Peace 
in the Middle East
C'Axent
Bible Day
Pakistani Minority Aid

 

Pray for the Shalom of Jerusalem

 

 

 

template Joomla
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok