Onze Projecten

 Koinonia Street Children Project

 The light of Belgium

Hoop Festival

 Freedom Festival new

KOINONIA bijbelschool

Greatest Gift Festival

 shalom small

  

In samenwerking met

STADSGEBED

SHALOMFESTIVAL

 

 

 

Artikelen

 

 

Ons Nieuws

 

EEN CHRISTEN MOEDER VAN 4 EN HAAR GEHANDICAPTE ECHTGENOOT WERDEN ONTERRECHT TER DOOD VEROORDEELD VOOR LASTERLIJKE TEKSTBERICHTEN

De ouders van de veroordeelde moeder van 4 kinderen protesteren in Brussel voor het verbranden van een ander jong echtpaar in Pakistan, dat levend verbrand werd voor de ogen van hun kinderen. Hun enige misdaad: hun geloof. Dit soort wreedheden vinden vandaag de dag dagelijks plaats in Pakistan! We mogen niet toestaan dat dit kan gebeuren.

Pakistan Minority Aid Protest


Op 5 december 2014 protesteerde de Pakistaanse Christelijke Gemeenschap voor haar ambassade in België tegen de onmenselijke behandeling van christenen in Pakistan en de ter dood veroordelingen van diegenen die worden beschuldigd van heiligschennis. De ouders van het echtpaar dat in april ter dood werd veroordeeld wegens beschuldigingen dat het berichten met heiligschennis naar de plaatselijke imam had gezonden, namen ook deel aan dit protest. Het ter dood veroordeelde echtpaar is afkomstig uit de stad Gojra in de Pakistaanse provincie Punjab, waar  5 jaar geleden al geweld uitbrak onder de bevolking tegen de christelijke minderheid en waarbij veel mensen stierven.

Er zijn veel gelijkaardige gevallen in deze regio. Het bekendste is dat van Asia Bibi, moeder van 5 kinderen, die ook ter dood werd veroordeeld omdat ze water dronk van een bron  die alleen voor moslims bestemd is en waarvoor haar collega’s haar beschuldigden dat ze de bron ‘onrein’ had gemaakt. Het is erg verontrustend  dat zowel de provincie gouverneur als de minister voor minderheden, die getracht hadden Asia te verdedigen, werden vermoord in 2011 omwille van hun betrokkenheid. De ter dood veroordeling van Asia is nog steeds geldig ondanks alle internationale oproepen voor haar vrijlating.

Volgens de Pakistaanse heiligschenniswet uit 1986 is de overtreding zich tegen de profeet Mohammed uit te spreken strafbaar met de doodstraf. Maar er is een steeds groter wordende  internationale bezorgdheid over de toepassing van deze wet, die gebruikt wordt om onenigheden te beslechten en ook als een instrument van religieuze onverdraagzaamheid jegens minderheden in het land. Er zijn in Pakistan over de laatste Jaren gevallen geweest van massageweld en het verbranden van mensen en kerken waarover wij verontrust dienen te zijn. Het misbruik gebeurt systematisch zoals we kunnen zien bij het recente verbranden van een jong echtpaar voor het zogezegde belasteren van de Koran.  De beelden van deze wrede executie in de provincie Punjab zijn zeer verontrustend. De vader van de vermoorde vrouw verklaarde aan de BBC dat ze werd vermoord voor een onenigheid over haar salaris en niet voor heiligschennis, maar dat vaak leden van de bevolking gebruik maken van deze wet om christenen te intimideren of om de gemeenschap tot geweld tegen hen aan te zetten.

De man die in dit geval werd beschuldigd van de lasterlijke tekstberichten is Shafqat Emanuel. Hij is lichamelijk gehandicapt, maar werd voor de ogen van zijn vrouw en hun 4 kinderen gemarteld , zodat hij een bekentenis zou afleggen. Dit ondanks het feit dat zij een maand voor de feiten in juli 2013 een verklaring hadden afgelegd dat hun mobiele telefoon gestolen was. Ook andere leden van de familie werden bedreigd en moesten vluchten voor hun leven. De moeder en de broer van Kausar bevinden zich nu in Europa en beroepen zich op de internationale gemeenschap voor de vrijlating van de dochter en haar echtgenoot.

Ondersteun a.u.b. onze campagne om deze ter dood veroordelingen te niet te doen. Het is een kwestie van leven of dood. Deze levens zijn toch meer waard dan enkele tekstberichten!

We doen ook een oproep naar onze nationale regeringen en tot de Europese Unie om deze doodstraffen af te keuren en de vrijlating van Shafqat Emmanuel en zijn vrouw Shagufta Kausar te helpen waarmaken.  In juni 2013 heeft de Europese Unie zich ertoe verbonden  dat haar politiek voor Buitenlandse Zaken het Recht van vrije geloofskeuze en geloofsuitdrukking actief zou verdedigen. Nochtans worden jaarlijks honderden gevallen van schending van mensenrechten gerapporteerd zonder dat er echt enige actie wordt ondernomen. Vaak worden bezittingen in beslag genomen, worden mensen bedreigd, gevangengezet of gedood. We kunnen echter niet toelaten dat dit zo verdergaat. Diegenen die verantwoordelijk zijn moeten ter verantwoording worden geroepen.

Ons stilzwijgen laat deze wrede praktijken voortduren en moedigt ze zelfs aan. We moeten nu handelen! 

 

MEDE-ONDERTEKEND DOOR: 
Koinonia Ministries en Pakistan Minority Aid
 

 

couple sentenced to death over blasphemous text messages

 

Lees het artikel over protest in RD.nl website hier.

 

  

 AKTIES - Handel NU!  

  BEVRIJD ASIA BIBI PETITIE

  onderteken de petitie!

 

  BRENG ONZE MEISJES TERUG

  onderteken de petitie!

 

  RED PASTOR SAEED

  onderteken de petitie!  

 

  KOPPEL VERRORDEELD TOT 
  DE DOODSTRAF

  onderteken de petitie!

 

 

  

shalom small 

 IN SAMENWERKING MET: 

Belgische Coalitie voor Israel  
De Alliantie Voor Vrede in het Midden-Oosten 
C'axent, Christelijke Waarden in de Politiek
Bijbeldag
Pakistaanse Minderhedsteun

 

 

template Joomla
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok