Onze Projecten

 Koinonia Street Children Project

 The light of Belgium

Hoop Festival

 Freedom Festival new

KOINONIA bijbelschool

Greatest Gift Festival

 shalom small

  

In samenwerking met

STADSGEBED

SHALOMFESTIVAL

 

 

 

 


Het LICHT op België
 

 

België is een land met een Christelijke achtergrond. Ons sociaal systeem, de voorzieningen en de opvang van vreemdelingen en minderbedeelden, zijn één der beste in de wereld. Dit is ook te danken aan de christelijke wortels van ons land waarop deze goede waarden gevestigd zijn. Toch heeft België samen met de meeste Europese landen grotendeels haar Christelijke identiteit verworpen.  De ontwikkeling en de welvaart hebben scheuring in het fundament gebracht.

Het recente multiculturele en –religieuze karakter van het land, het vervreemden van de kerkdiensten, -boodschap en -toepassingen van de hedendaagse mens alsook herhaaldelijke incidenten van kerkelijke corruptie en religieus extremisme in het algemeen, hebben ertoe geleid dat kerk en stad toch een heel aparte koers varen…

“Ik heb nu een andere manier gezien waarop mensen hun geloof beleven, niet gekend bij het grote publiek. We moeten er werk van maken dat meer mensen dit gaan inzien.” Raymond, socialefotograaf-journalist.

Zo is het welzijn van het land losgekoppeld van de goede fundamenten uit de Bijbel. Vrijzinnigheid, zelfvertrouwen en moraal blijken het Christelijke geloof te hebben vervangen.

De kerk blijft steeds haar eigen koers varen, toch mist ze grotendeels haar doel om een getuigenis te zijn tot de samenleving vandaag. Voor de meerderheid is ze bijna een antiek instituut met als enige waarde, een monument van vervlogen tijden.

Herhaaldelijke schandalen en extremisme, alsook de neiging van onze generatie om de waarheid te relativeren en in vraag te stellen, hebben de mensen verdrevenuit de kerk.

Maar in hoeverre is dit in het voordeel van de mens?

In een land waar we één van de hoogste levenstandaarden ter wereld genieten is er tegelijkertijd ook één van de hoogste percentages zelfmoorden. Psychiatrische instellingen zittenvol, alcohol- en drugsverslavingen gedijen, tienerzwangerschappen en abortus tekenen mensen voor het leven.

De leegte in de geestvan de mens kan nooit door iets anders verzadigd worden dan door God zelf. Dit is duidelijk zichtbaar in onze maatschappij; een land dat zo goed als alles heeft, maar God onnodig acht.

We geloven  dat de kerk broodnodig is voor een gezonde samenleving en een evenwichtige mens.

LOB 4

 

Het Licht op België  heeft als doel een kerk die: 

  • Het goede nieuws verkondigt ten allen tijden;
  • In woord en daad integer is;
  • Verenigd is over de grenzen van verschillende kerken en denominaties;
  • Buiten de kerkmuren actief is, daar waar nood is;
  • Dicht bij de mens blijft en bekommerd is om hun welzijn. 

“…Wat me positief opviel, ik die overal loopt, was de uitstraling van de leden en hun openheid…

Met alle respect voor wie dat wel is, ik ben eigenlijk helemaal geen kerk-persoon. En deze actie was door verschillende kerken georganiseerd om met de opbrengst de kinderen in Oeganda een toekomst proberen te geven. Toch vond ik dat het doel van deze jonge mensen zeker de moeite was om een fotografische hand toe te steken.” Aldus een aanwezige fotograaf.

 

ONZE PROJECTEN

Uw samenwerking is nodig!

We kunnen onze visie niet alleen waarmaken.  We hebben uw samenwerking als individu en/of plaatselijke kerk, nodig. Samen met ons team en de meewerkende kerken in de stad, overleggen we en plannen we doordacht. 

Samen werken we onze plannen uit en dragen we onze verantwoordelijkheden alsook de financiële lasten.

Samen brengen we een sterke boodschap in woord en daad!

Contacteer ons voor meer informatie.  U kan partner worden of u kan vrijwilliger worden voor een of meer van onze projecten.  

 

LOB 21

 

 

  

Light of Belgium 1

   U kan NU inschrijven voor
KOINONIA BIJBELSCHOOL!

 

  AKTIES - Handel NU! 

  BEVRIJD ASIA BIBI PETITIE 

  onderteken de petitie!

 

  BRENG ONZE MEISJES TERUG 

  onderteken de petitie!

  RED PASTOR SAEED

  onderteken de petitie!  

  KOPPEL VERRORDEELD TOT 
  DE DOODSTRAF

  onderteken de petitie!

 

shalom small 

IN SAMENWERKING MET:

Belgische Coalitie voor Israel
De Alliantie Voor Vrede in het Midden-Oosten 
C'axent, Christelijke Waarden in de Politiek
Bijbeldag
Pakistaanse Minderhedsteun

Pray for the Shalom of Jerusalem

 Bid voor de vrede van Jeruzalem

 

template Joomla
Our website is protected by DMC Firewall!
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok